Фракція Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) готує законопроект про внесення змін до Конституції України в рамках проведення політичної реформи, зініційованої Президентом. Про це повідомив журналістам член фракції СДПУ(о) Микола Песоцький. Відповідний законопроект буде підготовлено народними депутатами протягом двох-трьох місяців.
На думку М. Песоцького, на сьогодні є дві точки зору щодо політичної реформи в Україні. Одна полягає в тім, щоб узагалі ліквідувати інститут президентської влади, друга — щоб передати частину владних повноважень Верховній Раді. СДПУ(о), за словами депутата, підтримує другу точку зору, зокрема — щоб законодавчо надати право парламентській більшості формувати Кабінет Міністрів.
Водночас представник фракції СДПУ(о) не впевнений, що Верховна Рада зуміє внести зміни до Конституції, оскільки без фракції «Наша Україна» набрати необхідних 300 голосів для внесення змін до Основного Закону неможливо. На погляд М. Песоцького, парламент розпочне практичне здійснення політичної реформи вже після президентських виборів.