Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур.

11 квітня. «Іллічівець» — «Волинь». 1:0. 5 500 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Гол: Довгий, 62.

«Металург» (Донецьк) — «Севастополь». 3:0. 1 100 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Мораєс, 16, Александре, 18, 36. На 61-й хвилині Мораєс не реалізував пенальті.

12 квітня. «Ворскла» — «Шахтар». 1:0. 7 000 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Гол: Яхович, 83.

«Карпати» — «Динамо». 2:2. 18 800 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Федорчук, 48, Гладкий, 77 — Велозу, 33, Мбокані, 59.

«Зоря» — «Чорноморець». 1:0. 6 000 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Болі, 20.

«Дніпро» — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. 11 006 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Гол: Селезньов, 75.

13 квітня. «Металіст» — «Таврія». 1:0.  8 428 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Марлос, 36.

Бомбардири: Девич («Металіст») — 15 м’ячів, Мораєс («Металург» Д), Мбокані («Динамо») — по 13, Болі («Зоря») — 12.

Зрозуміло, що головною подією туру стала поразка «Шахтаря» в Полтаві. Хоч гості й мали протягом матчу певну ігрову перевагу, але по-справжньому голевих моментів так і не створили. Можливо, технічним «гірникам» завадила низька якість поля, бо в деяких моментах цей факт ускладнював їм проводити швидкі та гострі атаки. Натомість господарям він дозволяв вдало оборонятися, застосовуючи в’язку силову гру.

Одне слово, «Ворскла» діяла грамотно. І це, зрештою, призвело до того, що під завісу зустрічі полтавчанам вдалося забити переможний гол. Дедечко пробив з-за меж карного майданчика, і після рикошету м’яч підхопив Міщенко і зробив навіс на вільного Яховича. Перший його удар Каніболоцький відбив, але македонець блискуче зіграв на добиванні. Господарям у тому епізоді сприяли невдалі дії Срни, який до кінця не поборовся на своїй позиції, і прикре падіння воротаря.

Цією ситуацією не скористалося київське «Динамо». Адже в разі перемоги у Львові воно могло б упритул наблизитися до «Шахтаря» і «Дніпра». Та двічі ведучи в рахунку, кияни журавля в небі так і не впіймали, задовольнившись результативною нічиєю.

Львів’яни зі стартових хвилин намагалися робити все, щоб не дати гостям проводити швидкі наступальні дії флангами. Ефективною зброєю «Карпат» були пресинг і силова боротьба. Це і дозволило львів’янам здобути почесну нічию. Чи могли господарі домогтися перемоги? Мабуть, навряд чи. Як кажуть у таких випадках, не награли на вікторію.

Хоча динамівцям вдалося відкрити рахунок, скориставшись помилкою львівської оборони. Велозу забив ефектним ударом під поперечину. Але «біло-зелені» на початку другого тайму відігралися, скориставшись помилкою воротаря гостей Рибки. Той невдало відбив м’яча перед собою після штрафного, чим залюбки скористався Федорчук.

Рівний рахунок протримався недовго. Мбокані після навісу з флангу красиво головою підрізав м’яч, а Підківка не виручив. Та віддамо належне «левам», котрі не полишили намагань шукати щастя в атаці. Зрештою, Гладкий продемонстрував схвальну самостійність. Він пройшов флангом, увірвався до карного майданчика суперника і влучив у ворота, пробивши між ногами Рибки. Львівський матч воротар «Динамо» до свого активу явно не запише.

Після цього гості з останніх сил пішли на штурм. У складі «Динамо» з’явився другий форвард Ідейє. Однак вирвати перемогу киянам забракло часу,  хоч арбітр до другого тайму додав вісім хвилин (була тривала перерва через задимлення поля). 

Важку перемогу над «Чорноморцем» здобула «Зоря». І цей успіх дозволив луганчанам наблизитися до єврозони. Скромну перемогу вдома над «Таврією» здобув «Металіст» і перервав серію невдач.

А от «Дніпро», мінімально перегравши запорізький «Металург», став лідером чемпіонату за втраченими очками.

Радіє форвард полтавчан Адіс Яхович (у центрі), удар якого приніс перемогу його команді.

Фото з сайту vorskla.com.ua.