Учора Конституційний Суд визнав такими, що відповідають Конституції України, низку положень Конституції Автономної Республіки Крим та Закону України «Про затвердження Конституції Автономної Республіки Крим», зокрема, стосовно визначення території АРК, використання автономією гімну, герба та прапора.
Під час винесення рішення КС зважав на те, що, згідно з Конституцією, АРК є невід’ємною складовою частиною України, для якої нехарактерні державний суверенітет, власне громадянство та інші ознаки держави, а її межі не є державними кордонами.
Водночас, на думку КС, використання в Конституції Автономної Республіки Крим словосполучення «столиця Автономної Республіки Крим» стосовно міста Сімферополя є некоректним, оскільки відповідно до законодавства України Сімферополь за статусом є адміністративним центром адміністративно-територіальної одиниці. У контексті положень Конституції України поняття столиця України, якою є місто Київ, символізує єдиний загальнонаціональний і адміністративно-політичний центр України як унітарної, суверенної та незалежної держави.