Президент України Леонід Кучма підписав закон про державну програму розвитку національної кіноіндустрії на 2003—2007 роки. Згідно з цією програмою, підприємці, які займаються розповсюдженням і демонстрацією в Україні зарубіжних кінофільмів, а також одержують від подібних показів прибуток, платитимуть збір на розвиток національної кінематографії.
Ці кошти підуть на розвиток національного кінематографа. Зокрема, програма передбачає створення державного телеканалу «Культура», введення ефективної продюсерської системи.
У 2003 році на реалізацію програми буде потрібно 100 млн. 560 тис. грн. Згідно з законом, Кабінет Міністрів України зобов’язаний щороку, до 2007-го, під час розробки проекту держбюджету передбачати кошти, необхідні для фінансування вітчизняної кіноіндустрії.
Президентські стипендії атлетам і їхнім наставникам
Президент України Леонід Кучма підписав указ «Про Положення про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з олімпійських видів спорту». Стипендії залежно від досягнутих спортивних результатів встановлюються в розмірах 9 тисяч гривень, 6 тисяч гривень і 4 тисячі гривень на місяць.
Фінансування витрат, пов’язаних з виплатою стипендій, здійснюється в межах видатків, передбачених на зазначені цілі Державному комітету України з питань фізичної культури і спорту в державному бюджеті України на відповідний рік.
За досягнення спортсменів і тренерів у чемпіонатах світу та Європи 2002 року стипендії Президента України 2003 року призначатимуть і виплачуватимуть до початку проведення відповідних чемпіонатів 2003 року.