Минулої п’ятниці відбулося засідання оргкомітету щорічного міжнародного конкурсу засобів масової інформації «Рада». До творчого змагання запрошуються колеги не лише з українських, а й закордонних ЗМІ, які працюють у царині парламентської журналістики.

Члени оргкомітету визначили терміни проведення регіонального, всеукраїнського та міжнародного турів, а також номінації, в яких буде визначено переможців. Зокрема, учасники розмови дійшли згоди, що додатково визначатимуться переможці серед фотокореспондентів та операторів телебачення. Оргкомітет затвердив ескіз головного призу, який вручатимуть лауреатам міжнародного конкурсу «Рада».
Можна стверджувати, що конкурс уже привернув до себе увагу і політиків, і меценатів. Так, керівник прес-служби Фонду інтелектуальної співпраці «Україна — ХХІ століття» Валерій Ясиновський повідомив, що керівництво фонду, яке очолює народний депутат Богдан Губський, прийняло рішення підтримати конкурс організаційно та фінансово. Окрім того, фонд встановить і власний приз для учасників конкурсу.
Свій приз — імені В’ячеслава Чорновола — вирішив також встановити Фонд підтримки вільних журналістів і преси України, який носить ім’я борця за незалежність України.