Парламентські фракції Аграрної партії України і «Регіони України» підбили перші підсумки своєї співпраці. 12 липня 2002 року вони підписали угоду про співробітництво, взявши на себе взаємні зобов’язання співпрацювати відкрито, гласно, враховуючи пріоритетність державних інтересів та спільних домовленостей. На думку лідерів фракцій Катерини Ващук і Раїси Богатирьової, таку співпрацю треба продовжувати. К. Ващук, зокрема, відзначила, що завдяки підтримці «Регіонів України» у Держбюджеті-2003 збільшено на 200 млн. грн. видатки на підтримку програм розвитку аграрного сектору, скасовано пільги у разі ввезення з-за кордону продовольчих товарів до вільних економічних зон.
Лідер «Регіонів України» Р. Богатирьова подякувала аграрникам за підтримку ініціатив своєї фракції, зокрема законопроектів, спрямованих на соціальний захист шахтарів і працівників промислових підприємств.
Нині, як зазначалося на брифінгу, фракції працюють над кількома законопроектами, що сприятимуть довгостроковому кредитуванню АПК, забезпеченню його технікою, над упорядкуванням цінової політики стосовно сільськогосподарської продукції тощо.
Щодо долі всієї парламентської більшості, то і лідер фракції АПУ Катерина Ващук, і лідер «Регіонів України» Раїса Богатирьова висловили спільну думку, що «більшість сьогодні стабільна, як ніколи», і є згуртованою та дієвою. А те, що вона не завжди в повному складі голосує з деяких питань, на їхню думку, є цілком нормальним. Адже тоді виникає ситуативна більшість. За словами Р. Богатирьової, розмови серед народних депутатів, а також повідомлення у пресі про те, що парламентська більшість уже нібито розпалася, виникають у «ображених чимось депутатів». Лідер «Регіонів України» наголосила, що нині документи більшості підписано лідерами всіх фракцій і депутатських груп, котрі входять до неї, і жодних офіційних заяв про відкликання підписів під цими документами не було.
Лідери двох фракцій вважають цілком можливим об’єднання в майбутньому аграрників і регіоналів в одну фракцію. Мабуть, це може статися із наближенням президентських виборів.