Нарешті може вирішитися питання про відновлення руху пасажирських поїздів вузькою (європейською) колією до волинського міста Ковеля. Польський перевізник Przewozy Regіonalne має намір уже цього року запустити два нових потяги: Краків — Мостиська та Варшава — Ковель.

Перевага проекту очевидна. Оскільки Ковель з’єднаний з Варшавою та іншими столицями «вузькою» колією, відпадає потреба у перестановці вагонів на широкі вітчизняні рейки. За умови модернізації 65-кілометрового відрізку від держкордону до нашого міста, магістраль зможе пропускати не лише пасажирські, але й великовантажні поїзди.
Однак, як зауважив представник компанії Міхал Стіглер, рішення залежатиме від позиції Укрзалізниці. Торік польська сторона вже пропонувала налагодити залізничне сполучення між польським містом Холм і Ковелем, та ідея не знайшла підтримки в Києві.
Стіглер зазначив, що запуск цих маршрутів планують узгодити у травні під час міжнародної залізничної конференції, а перші потяги можуть запустити із середини грудня цього року.
Залізничний вокзал у Ковелі.
Фото автора.