Вийшов черговий, п’ятнадцятий, номер Міжнародного громадсько-політичного журналу «Губернатор». У ньому — фоторепортаж про роботу парламенту, нові призначення, про професійне свято — День міліції України, вітання іменинникам — шановним і авторитетним людям України, актуальна стаття заступника глави адміністрації Президента України Павла Гайдуцького «Іпотечний ринок — фундамент економічного зростання». Також фоторозповідь про Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець», організований народними артистами України Світланою і Віталієм Білоножками, матеріал про готельний комплекс «Київ».
В основі цього номера «Губернатора» — Херсонська область.
Херсонщина — це край, який не може не викликати захоплення. Так вважає губернатор області Анатолій Петрович Юрченко. Хоч би про що розповідав він: хай навіть про минуле спекотне літо чи досягнення багатьох господарств, які все-таки зуміли зібрати по 50—60 центнерів пшениці з гектара, чи про програму освоєння нижньодніпровських пісків (а це понад 200 тисяч гектарів), у його голосі відчувається турбота про землю й занепокоєність її майбутнім, — каже головний редактор журналу «Губернатор» Богдан Білейчук.
Голова облдержадміністрації організовує роботу структур виконавчої влади так, щоб завдяки їх дії, виваженим рішенням регіон піднімався швидше, міцнів і на повний голос заявляв про себе.
Успіхи Херсонщини відчутні. Але, звичайно, проблем залишається чимало. Тому херсонці налаштовані на серйозну роботу зі своїм губернатором. Вони знають його як досвідченого фахівця й управлінця, доброзичливу й толерантну людину.
Анатолій Петрович послідовний у своїх рішеннях і вимогах. Велику увагу приділяє розвиткові освіти, культури, спорту.
У губернатора є чіткий план дій, як вивести економіку області на шлях зростання й стабільного розвитку. Він має добрих помічників і однодумців серед голів райдержадміністрацій, керівників промислових підприємств, господарств, учителів, науковців, студентів. Про це читайте в «Губернаторі».
Усі дороги ведуть до Гути
28—29 січня в урядовому комплексі «Синьогора», що в Гуті на Івано-Франківщині, відбудеться саміт країн СНД. На думку голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, це дасть поштовх подальшому розвитку регіону. Особливо це стосується туризму, на розвиток якого в Прикарпатті покладають чималі надії. Водночас область поступово відновлює економічний потенціал. Як повідомив Михайло Вишиванюк, минулого року вдалося досягти 23,5% приросту виробництва, в економіку було інвестовано понад 800 мільйонів гривень, у тому числі обсяг іноземних інвестицій зріс учетверо. Відтак на 20 відсотків зросла заробітна плата і її середній розмір нині становить 315 гривень. Серед планів на майбутнє Михайло Вишиванюк виокремлює завершення реформи в аграрному секторі, реконструкцію районних центрів та оновлення сіл.
Івано-Франківська область.