Вибори нового міського голови Бахчисараю призначено на 20 квітня. Якщо суд 21 січня доведе легітимність рішення позачергової сесії міськради, на якій дві третини (як того і вимагає закон) депутатського корпусу відправили у відставку попереднього градоначальника Віталія Курбатова. Таке рішення було ухвалено на позачерговій сесії Бахчисарайської міськради. Опальний голова, який разом з усім апаратом міськради нині перебуває у відпустці «за сімейними обставинами», оприлюднив відкритого листа, де, зокрема, назвав свою відставку протизаконною і зазначив: «Прошу підтримувати порядок, не робити необдуманих кроків, розійтися і не проводити сесію». Депутати ж твердять, що мають документи і факти про численні порушення, вчинені В. Курбатовим.

На сесії таємним голосуванням припинено повноваження секретаря міськради Ірини Васюхіної і обрано на цю посаду Світлану Бєлікову, котрій тимчасово, до обрання міського голови, доручено виконувати ці обов’язки. Створено і виконавчий комітет у складі 19 осіб та тимчасову контрольну комісію з передавання документів, пов’язаних з місцевим самоврядуванням Бахчисарайської територіальної громади. Вхід до міськради продовжує охороняти посилений наряд міліції. Кабінет міського голови опечатано. Всі міські служби працюють у звичному режимі.
Згідно із законом про місцеве самоврядування, депутати можуть висловити недовіру міському голові, але процедура відставки і підготовка до дострокових виборів починається лише у тому випадку, коли дії міського голови суд визнає такими, що суперечать закону і Конституції. Рішення місцевого суду про відновлення В. Курбатова на посаді міського голови є, та, всупереч йому, депутати вдруге на своїй сесії відправили його у відставку.
 
Крим.