Вислів «Київ — європейська столиця» останніми роками перетворився на такий собі лозунг, спрямований на підтримання міжнародного іміджу головного міста країни.
Але одна справа — заклики, інша — реальний зміст нашого з вами середовища проживання, шановні жителі столиці.
Відкриваючи нову рубрику, ми сподіваємося, що вона не залишить байдужим жодного жителя Києва і його гостей. Вести її журналісти мають намір у тісному контакті зі столичними властями. Адже ідею активно підтримав наш столичний голова Олександр Омельченко, надіславши до редакції офіційного листа.
Шановні друзі!
З великою зацікавленістю сприйняв ініціативу газети «Голос України» започаткувати нову рубрику, в якій порушувалися б проблеми містобудування, дискутувалися питання реконструкції будинків, збереження пам’яток історії та архітектури.
Міська влада столиці завжди уважно прислухається до громадської думки, особливо, коли це стосується масштабних архітектурних проектів. Ми намагаємося бути максимально відкритими і перш ніж прийняти рішення стараємося глибоко вивчати думки, зауваження та пропозиції і фахівців, і пересічних громадян.
Нині Київ активно розбудовується. Щороку в столиці виростають десятки нових житлових будинків, споруджуються офісні комплекси, готелі, торговельні центри, здійснюється реконструкція старих будівель. Київська міська рада і міська державна адміністрація головне своє завдання бачать у тому, щоб кожен об’єкт будівництва чи реконструкції максимально враховував потреби киян і не шкодив інтересам міської громади.
Сподіваюся, що нова рубрика такого авторитетного часопису, як газета «Голос України», сприятиме налагодженню тіснішого і продуктивнішого спілкування з широкого кола проблем містобудування.
З повагою,Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО.