Інакше й не назвеш випадки непробачної недбалості серед злочинців, які останнім часом почастішали. На жаль, для любителів детективів злочин перестає бути мистецтвом, для розкриття якого треба мати талант Шерлока Холмса. Сучасні не дуже суворі закони права і моралі, схоже, перестали смертельно лякати лиходіїв. І перспектива провести кілька років у в’язниці (особливо західноєвропейського типу) для багатьох стала не такою й поганою. Тому досить часто на місці злочину поліцейські знаходять візитні картки, права водія й інколи навіть паспорти злочинців. Хоча бувають і винятки.

Не впоралися з кермом

Двоє злодіїв-початківців із канадського містечка Едмонтон із власного досвіду зрозуміли, що вміння керувати автомобілем вкрай потрібне, щоб його викрасти. Спочатку молоді люди хотіли пограбувати рознощика піци, а потім намагалися заволодіти його засобом пересування. Їх збентежила незнайома досі частина пристрою автомобіля. Тоді, коли «юні техніки» намагалися зрозуміти принцип роботи ручної коробки передач, їх заарештувала поліція.
20 років ув’язнення за забутий гаманець
Американець Альфонсо Валбуена пограбував автозаправну станцію у Флориді. Погрожуючи пістолетом, він забрав із каси 200 доларів і зник, однак забув на місці злочину гаманець з усіма документами. За даними із гаманця поліцейським було неважко дізнатися адресу та арештувати грабіжника. Згідно із законами штату, за озброєне пограбування йому загрожує 20 років тюремного ув’язнення.
Замбійський «живий труп»
Нічний грабіжник, який промишляв у замбійській столиці Лусаці крадіжками на кладовищі, розкопуючи могили похованих вдень людей і викрадаючи одяг та цінні речі небіжчиків, врятувався від поліцейських, прикинувшись «живим трупом».
Під час останньої «вилазки» він вирішив обікрасти досить багату труну. Витрусивши із неї «господаря», грабіжник поклав здобич на плечі й попрямував додому. Не пройшовши й кількох метрів, зіткнувся з нічним поліцейським патрулем.
Злодій виявився не з боязких. На запитання, що він робить такої пізньої пори на кладовищі, відповів, що «переїздить» на своє законне місце поховання. Родичі, відповідав злодій, поховали мене, всупереч моїй волі, на районному кладовищі, а я волів би бути похованим на центральному і нині прямую туди, де хотів би знайти вічний спокій.
Почувши такі слова від обсипаної землею чи то людини, чи то привида та ще й з труною на плечах, стражі порядку злякалися і відпустили «небіжчика». А наступного дня в поліцію надійшла звістка про черговий випадок пограбування могили, повідомляє «Лента. ru».