Головним завданням першого у новому році й останнього на другій парламентській сесії пленарного тижня стане розгляд законопроектів про внесення змін до держбюджету-2003. Голова Верховної Ради Володимир Литвин на погоджувальній раді керівників парламентських комітетів, фракцій і груп проінформував, що на розгляд ВР внесено три проекти змін до держбюджету-2003 — урядовий, народних депутатів і від фракцій БЮТ та СДПУ(о). Це пов’язано з тим, що з 1 січня цього року набрав чинності закон про підвищення розміру мінімальної заробітної плати, але в держбюджеті-2003 кошти на це не передбачено. До того ж під загрозою опинилося прийняття місцевих бюджетів. Голова парламенту доручив бюджетному та соціальному комітетам ВР на своїх засіданнях виробити з трьох законопроектів один узгоджений документ, щоб у середу його обговорити на засіданні парламенту, а в четвер — проголосувати.
Лідер фракції БЮТ Ю. Тимошенко також запропонувала цього тижня заслухати на сесії інформацію Генпрокуратури та Міністра внутрішніх справ України стосовно побиття народного депутата Михайла Волинця під час оголошення судового вироку членам УНА-УНСО, які брали участь у подіях 9 березня минулого року, і прийняти відповідну постанову парламенту. Голова ВР доручив правоохоронному комітету підготувати це питання до розгляду.
Загалом пленарний тиждень у парламенті буде досить напружений. Пленарне засідання розпочнеться з дня уряду, на якому депутати заслухають інформацію Кабміну про виконання законодавства з мінімізації збитків від руйнівної дії паводків і повеней, захисту населених пунктів, господарських об’єктів і земель від води.
У середу, 15 січня, парламентарії обговорять проекти законів про недержавне пенсійне забезпечення, про визначення суб’єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСР, про правовий статус закордонних українців та ін. О 15-й у ВР відбудуться парламетські слухання про хід реформування та заходи щодо поліпшення ситуації на селі.
У день голосування — четвер, 16 січня — депутати мають прийняти рішення стосовно низки законопроектів, схвалених у другому та третьому читаннях, повторно направлених до парламенту з пропозиціями Президента та обговореними на попередніх пленарних засіданнях. Друга сесія ВР України четвертого скликання закриється в п’ятницю 17 січня.