Бокс. Інтерконтинентальний чемпіон за версією WBA Віталій Кличко (31 бій, 1 поразка, 30 нокаутів) свій двобій проведе 12 квітня в Лас-Вегасі або 19 квітня у Нью-Йорку проти чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради британця Леннокса Льюїса (40 перемог, 2 поразки, 1 нічия, 31 нокаут).
«Усі розмови Леннокса про свій намір попросити керівництво WBC надати йому право розширити можливість вибору суперників, а також про те, що Віталій нібито не гідний проводити двобій з ним, можна охарактеризувати одним словом — марення», — повідомляє офіційний сайт братів Кличко.
За неофіційними джерелами, якщо Льюїс і відмовиться від бою з Кличком-старшим, то, відповідно до умов контракту, його позбавлять титулу чемпіона світу. А ще він заплатить і досить солідну суму штрафу.
Отже, не віриться, що британець піде на такий легковажний крок.
За заявою промоутера братів Клауса-Пітера Коля, свій наступний бій Кличко-молодший — Володимир (40 боїв, 1 поразка, 37 нокаутів) проведе, найпевніше, 8 березня у Німеччині. «Сьогодні я веду переговори з трьома боксерами-претендентами — канадійцем Кірком Джонсоном, американцем Фресом Окендо та британцем Денні Уїльямсом. Згоду на участь одного з них отримано, а ще й від співорганізатора поєдинку, американського телеканалу Ейч-бі-оу», — повідомив пан Коль.
На думку фахівців, найбажанішим суперником для Володимира був би, безперечно, офіційний претендент на титул чемпіона світу за версією WBO, 30-річний новозеландець Девід Туа (42—3, 37 нокаутів). Однак 8 або 29 березня він битиметься у матчі-реванші з американцем Хасімом Рахманом (35—4, 29 нокаутів).
Напевне, не зможе зустрітися з Володимиром і 29-річний чемпіон Великої Британії та країн британської Співдружності Денні Уїльямс (27—1, 22 нокаути), бо як офіційний претендент на титул чемпіона Європи зобов’язаний 8 лютого в Берліні провести бій із володарем звання турком Шінаном Шамілом Семом (16—0, 9 нокаутів).
Фахівці ставлять під сумнів також приїзд до Німеччини 30-річного Джонсона (33—1—1, 24 нокаути) або 29-річного Фреса Окендо (23—1, 14 нокаутів). Єдиним реальним претендентом на бій з Володимиром Кличком у Німеччині, вважають вони, може стати чемпіон НАБФ і континентальний чемпіон Америки за версією WBC, 29-річний Лаймон Брюстер (28—2, 25).