Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що в державі склалася критична ситуація з пожежами, а це передусім пов’язано із загибеллю та травмуванням людей на них.
Особливу тривогу спричиняє значна кількість пожеж у житловому секторі (75 відсотків від загальної кількості пожеж).
Лише за святкові новорічні дні (з 30.12.2002 р. по 2.01.2003 р.) в Україні сталося понад 800 пожеж, якими завдано значних матеріальних збитків на суму майже 5 млн. гривень.
Прикро про це говорити, але пожежі завдають не лише матеріальних збитків — на них гинуть люди. За вказаний період у вогні загинуло 123 особи.
Останнім часом щодоби в державі виникає, в середньому, майже 200 пожеж, на яких гине 30 — 40 осіб. Більшість цих пожеж сталася через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації різного виду приладів опалення (часто-густо кустарного виробництва) та необережного поводження з вогнем.
Попри заходи, що їх вживають органи внутрішніх справ стосовно відвернення загрози пожеж, запобігання загибелі та травмування людей на них, проблема гарантування пожежної безпеки залишається актуальною, а з настанням холодів вона набуває особливої гостроти.
У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ звертається до громадян: будьте обережні в поводженні з вогнем, для обігрівання приміщень використовуйте електроприлади лише заводського виготовлення, дотримуйтеся елементарних вимог правил пожежної безпеки в побуті та на виробництві. Пам’ятайте: ваша безпека залежить лише від вас самих!
Будьте обачні, бережіть своє життя та майно від вогню!
Міністерство внутрішніх справ України.