Фракція БЮТ пропонує з початку року підвищити на 50 відсотків зарплату працівникам соціальної сфери за рахунок скорочення фінансування силових структур. Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції.

Вона вважає, що бюджет-2003 «розбалансований» і не узгоджується із законом про мінімальну зарплату. У поданому членами фракції БЮТ законопроекті «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2003 рік» на збільшення зарплати медикам, педагогам, науковцям та іншим працівникам підприємств і організацій, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів України, передбачено 3,6 мільярда гривень. Ці кошти, за словами народного депутата, можна одержати через скорочення фінансування  апарату державного управління справами адміністрації Президента України на 50 відсотків (153 млн. грн.), МВС — на 25 відсотків (707 млн. грн.), Державної податкової адміністрації — на 30 відсотків (350 млн. грн.), СБУ — на 20 відсотків (120 млн. грн.), Державної служби автомобільних доріг — на 22 відсотки (222 млн. грн.), резервного фонду Кабінету Міністрів — на 50 відсотків (195 млн. грн.) тощо. В тому числі за рахунок загальнодержавних видатків та міжбюджетних трансфертів між державними та місцевими бюджетами на підвищення зарплати «бютівці» пропонують виділити 1,334 млрд. грн. Водночас, за словами лідера БЮТ, оплату праці працівників цих установ не буде зменшено.
Юлія Тимошенко зазначила, що вважає «неправовим» рішення Верховного Суду України про закриття кримінальних справ стосовно Президента України Леоніда Кучми, порушених суддею Апеляційного суду Києва Юрієм Василенком. Оскільки на засідання ВСУ, на якому було ухвалено рішення про закриття справи, не було запрошено представників опозиції, котрі подали відповідну заяву, і захисників. «Це була «таємна вечеря» Верховного Суду та Генеральної прокуратури», — сказала Ю. Тимошенко і наголосила, що опозиція звертатиметься до інших суддів та слідчих стосовно порушення кримінальної справи щодо Л. Кучми.
А рішення Голосіївського місцевого суду Києва про засудження учасників акції 9 березня 2001 року на термін від двох до п’яти років ув’язнення Юлія Тимошенко назвала «не правовим, а політичним». За її словами, «бютівці» звернуться до лідерів опозиційних фракцій з проханням організувати зустріч з Головою Верховного Суду України Василем Маляренком.
Лідер фракції БЮТ підтримує ідею об’єднання опозиційних сил для висунення єдиного кандидата на президентських виборах. Відповідаючи на запитання, на яких умовах її фракція підтримуватиме кандидатуру Віктора Ющенка, Юлія Тимошенко наголосила, що не робитиме категоричних заяв з цього приводу, а налаштована лише на переговори між демократичними силами.
Вона спростувала заяви деяких керівників фракцій про те, що опозиція після ухвалення бюджету на 2003 рік приєдналася до більшості, й додала: опозиційні сили залишаються на своїх позиціях.