Учора, 9 січня, виповнився рік із дня створення політичного блоку «Наша Україна». Як повідомив його політичний координатор Роман Безсмертний, у блоці «Наша Україна» нині тривають дискусії про створення партії на його базі. «Рішення в блоці приймаються колегіально. Ситуація з партійним будівництвом — це питання часових рамок», — заявив він.

На думку Р. Безсмертного, основною причиною того, що об’єднання продовжує існувати, є наявність «справжнього лідера» Віктора Ющенка. «Хоч би як критикували Віктора Андрійовича, але рівного йому лідера (не лише в політичному сенсі) в Україні нема», — заявив Р. Безсмертний. — Саме тому його так боїться влада, саме тому проти нього працює вся пропагандистська машина».
Координатор блоку вважає, що не варто драматизувати вихід із фракції «Наша Україна» кількох її членів. «Міграційні процеси відбуваються в будь-якому парламенті, у будь-якій фракції, і у вітчизняній політичній практиці, і в світовій демократичній традиції, — сказав Р. Безсмертний. — Не вважаю великою трагедією те, що до складу фракції увійшли різні за розумінням ситуації, за ідеологічними переконаннями сили. Мало того, я навіть припускаю існування в рамках мегафракції організованої партійної опозиції, ситуативної за своєю природою».