Кабінет Міністрів України планує протягом року здійснити заходи з продажу контрольних пакетів акцій енергопостачальних компаній (обленерго) з метою проведення ефективної приватизації для подальшого реформування електроенергетичного комплексу.
Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», це передбачено планом дій з реалізації програми інтеграції України до Європейського Союзу 2003 року, затвердженим розпорядженням уряду.
Мінпаливенерго та Нацкомісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) також доручено розробити протягом року концепцію поступового приведення енергосистеми України у відповідність до вимог UCTE, яка має створити технічні умови для паралельної роботи західної частини української енергосистеми з енергосистемою країн Євросоюзу та країн—кандидатів на вступ до ЄС. Уряд також зобов’язався продовжувати реструктуризацію вугільної галузі, вдосконалити систему ціноутворення в електроенергетиці, поступово скасувати пільги деяким категоріям споживачів, перейти повністю на грошові розрахунки, розв’язати проблеми тимчасового зберігання відпрацьованого ядерного палива тощо.
Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів України відклав намічений на 2002 рік продаж контрольних пакетів акцій дев’яти обленерго через нерозв’язану проблему реструктуризації їхньої заборгованості, яка на 1 жовтня минулого року становила 8,8 млрд. грн.