Комітет до першого квітня проводить прийом робіт та підручників на здобуття Державних премій України в галузі науки і техніки 2003 року.
Державні премії України присуджуються:
— за видатні наукові дослідження, які сприяють подальшому розвитку гуманітарних, технічних та природничих наук, позитивно впливають на суспільний прогрес і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі;
— за розробку та впровадження нової техніки, матеріалів та технологій, нових способів і методів лікування та профілактики захворювань, що відповідають рівню найновіших світових досягнень;
— за роботи, які становлять значний внесок у розв’язання проблем охорони навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки;
— за підручники для загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І—ІV рівнів акредитації, що відповідають сучасним вимогам і сприяють ефективному опануванню молоддю знань, істотно впливають на поліпшення підготовки майбутніх спеціалістів.
До розгляду приймають наукові праці, опубліковані в завершеному вигляді не менш як за рік до їх висунення, а роботи в галузі техніки, матеріалів, технологій —після освоєння у виробництві.
Колектив, який висувається на здобуття Державної премії, має включати лише основних учасників роботи (не більш як 10 осіб), чий творчий внесок в її виконання був вирішальний.
Висунення та представлення робіт на здобуття Державної премії здійснюють установи Національної академії наук України, Академії медичних наук України, Української академії аграрних наук, Академії педагогічних наук України, Академії правових наук України, керівні органи громадських наукових та науково-технічних організацій, колегії міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, науково-технічні та вчені ради наукових організацій, вищих навчальних закладів за умови забезпечення широкої гласності.
Висунення та представлення підручників на здобуття Державної премії провадиться колегією Міністерства освіти і науки України.
Прийом до розгляду робіт і підручників, а також консультації про порядок їх висунення та оформлення документів здійснюються Комітетом з Державних премій України в галузі науки і техніки за адресою:
03680, м. Київ-150, вул. Горького, 51, кімн. 1212, телефони: 246-78-19; 246-63-00 (факс).