Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський у п’ятницю провів зустріч з головами комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника.
Під час зустрічі було обговорено широке коло питань щодо нинішньої ситуації в Україні та шляхи виходу з політичної та економічної криз.
«Ми будуємо, захищаємо й очищаємо суспільство, і для нас важливий ваш досвід у винайденні кроків до цивілізованої, демократичної країни, який є орієнтиром, як не вступити в капкан, який може зупинити Україну на цьому шляху», — сказав заступник керівника парламенту, звертаючись до учасників зустрічі.
Першими кроками нової української влади, на його думку, мають стати децентралізація управління, відкритість органів державної влади, налагодження контролю на рівні органів центральної влади та місцевого самоврядування і широкий діалог у суспільстві.
«Основні завдання України полягають у відтворенні військової, економічної та енергетичної безпек», — також сказав Р. Кошулинський, наголосивши на важливості вжиття кроків до «відмежування від монополії Російської Федерації» в енергетичних питаннях.
Р. Кошулинський високо оцінив підтримку парламентів країн—учасниць Веймарського трикутника народу України у його прагненні зробити нашу державу демократичною європейською країною.
У цьому контексті заступник Голови Верховної Ради подякував за підтримку України в рамках міжнародних організацій, зокрема під час останньої сесії  
ПАРЄ, а також при прийнятті резолюції ПА ООН щодо територіальної цілісності нашої держави.
Одним із найважливіших завдань, які стоять перед українським суспільством, зазначив він, є обрання нової легітимної влади на президентських виборах 25 травня ц. р. Р. Кошулинський запросив представників парламентів країн—учасниць Веймарського трикутника взяти участь у спостережній місії 
ОБСЄ для забезпечення чесних, прозорих і неупереджених виборів глави держави.
Заступник Голови Верховної Ради зауважив, що українська сторона зацікавлена в активізації співпраці з країнами—учасницями Веймарського трикутника. «Україна вітає спільну пропозицію урядів країн Веймарського трикутника щодо проведення після президентських виборів в Україні Конференції з міжнародної фінансово-технічної допомоги», — сказав він.
За словами Р. Кошулинського, для України також є корисним досвід цих країн у законодавчій сфері.
Заступник керівника парламенту поінформував, що Верховна Рада ухвалює закони, що наближують нас до стандартів Євросоюзу. 
Голови комітетів у закордонних справах парламентів країн Веймарського трикутника висловили підтримку українському народові в його боротьбі за демократію та сподівання щодо подальшого розвитку міжпарламентського співробітництва на всіх рівнях.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Центральна виборча комісія повідомляє про відкриття накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України.
Реквізити накопичувального рахунку:
Отримувач: виборчий фонд Маломужа Миколи Григоровича.
Реєстраційний номер облікової картки платника податку: 2035419473.
Банк отримувача: ПАТ «KB Хрещатик», м. Київ
Код банку отримувача (МФО): 300670.
Рахунок отримувача: 26400001140701.