Пленарні засідання у Верховній Раді України в новому році розпочнуться з екологічної тематики. 13 січня о 15-й годині у ВР пройдуть парламентські слухання про дотримання вимог природоохоронного законодавства. А зранку цього дня відбудеться традиційне засідання погоджувальної ради голів парламентських комітетів, лідерів депутатських фракцій і груп.
Як передбачає попередній порядок денний сесії на 13—17 січня, складений за пропозиціями парламентських комітетів та депутатських фракцій і груп, 14 січня в парламенті пройде день уряду, на якому депутати обговорять інформацію Кабінету Міністрів України про заходи щодо виконання законодавства про мінімізацію збитків від руйнівної дії паводків і повеней, захисту населених пунктів, народногосподарських об’єктів і земель від шкідливої дії води. Цього ж дня на вечірньому засіданні депутати планують обговорити проекти законів про приведення положень Кримінально-процесуального кодексу у відповідність до Конституції України, про землеустрій, про власність на землю та інші природні ресурси, про морські порти України, зміни до закону про оренду землі та інше.
У середу, 15 січня, парламентарії розглянуть проекти законів про недержавне пенсійне забезпечення, про визначення суб’єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього СРСР, про правовий статус закордонних українців та інше. А о 15-й годині у Верховній Раді пройдуть парламентські слухання про хід реформування та заходи із поліпшення ситуації на селі.
У день голосування, четвер, 16 січня, депутати планують визначитися щодо схвалених у другому читанні змін до Кодексу законів України про працю та Закону «Про оплату праці» (стосовно мінімальної погодинної зарплати), змін до деяких законодавчих актів про відповідність та контроль за сплатою внесків на соціальне страхування, закону про внесення змін до Конституції України про дострокове припинення повноважень народного депутата України, обраного за виборчим списком політичної партії, змін до Закону «Про державну службу» (про пенсійне забезпечення), законів про електронний цифровий підпис та про електронні документи та документообіг, закону про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні на період до 2005 року, законів про податок на доходи фізичних осіб, про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації та багатьох інших.
У п’ятницю, 17 січня, парламентарії заслухають звіт про діяльність Антимонопольного комітету України у 2001 році, обговорять проекти закону про державні цільові програми, зміни до Закону «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та до деяких законів України щодо спеціальних (вільних) економічних зон. На цьому друга сесія Верховної Ради України четвертого скликання завершить роботу.