Голови Верховної Ради України Володимира Литвина
Прийміть мої найщиріші вітання з Новим 2003 роком і Різдвом Христовим. Разом з вами я бажаю своїм співгромадянам, усім добрим людям у світі щастя, миру, злагоди і благополуччя.
У такі хвилини особливо наочно і зримо постають єдність часів та поколінь і крихкість граней, що їх розділяють. Ми входимо в майбутнє, оглядаючись на минуле, на своїх давніх і недавніх попередників. Ми вчимося в історії, цієї вічної і наймудрішої наставниці всіх сущих на землі.
Життя наше суперечливе, багатолике, і рік, що спливає, не був винятком. Він позначений радощами і печалями, здобутками і втратами, надіями і розчаруваннями.
Але загалом — сподіваюся, ви поділяєте цю думку — маємо бути йому вдячні за те, що став ще одним відчутним кроком у внутрішньому облаштуванні і міжнародному утвердженні нашої держави, поглибленні демократії, у зміцненні позитивних прикмет і паростків у нашому повсякденні.
Ми позбавляємося психології тимчасовості, непевності — на зміну їй приходить віра у завтрашній день.
Ми переконалися, що це майбутнє можемо і повинні творити тільки самі, власними силами, власним розумом і руками, будівничим ресурсом свого суспільства. Ми відроджуємо у мінливому і жорсткому сьогоденні духовність і моральність, світло таких незгасних людських чеснот та цінностей, як гуманізм і милосердя, співпереживання і любов до ближнього.
Ми, нарешті, відходимо від стану постійних незгод і конфліктів до зближення думок і позицій, до виваженого і відповідального компромісу. Тобто політики та політичні сили, державні мужі починають слухати, чути і розуміти одне одного.
І те, що окреслилося останнім часом у Верховній Раді, я в цьому переконаний, широко і з позитивними для держави й народу наслідками вийде за її стіни.
Разом, дружно й узгоджено, нам буде краще зміцнювати й облаштовувати свою державу, обстоювати її інтереси. Не забуваючи при цьому, звичайно, що світ не закінчується на нашому горизонті. Україна вже довела і продовжує доводити, що здатна жити в дружбі і порозумінні, поглиблювати співпрацю з усіма державами.
Дорогі співгромадяни!
На рубежах років і десятиліть, віків і епох, а все це нашому поколінню випало пережити, знову і знову підтверджується глибока давня істина: час — дорогоцінний дарунок, даний нам, щоб стати в ньому розумнішими, зрілішими, досконалішими.
Бажаю всім нам завжди бути на висоті доленосних вимог доби, найвищих і вічних настанов, втілених у Божих заповідях.
Нехай підтримує нас у цьому, осяває наш шлях, помисли і діла віра в Україну, у свій народ.
Нехай життєвий барометр у державі, в наших родинах, оселях і серцях впевнено виходить на позначку «ясно».
Щасливих вам, добрих і веселих свят!