КС України припинив конституційне провадження у справі за конституційним поданням Президента України стосовно відповідності Основному Законові положень пункту 3 розділу X «Прикінцеві положення» Закону України «Про організації роботодавців».
Президент України вважає, що зазначені положення цього закону вирізняють окрему громадську організацію — Конфедерацію роботодавців України і надають їй монопольне право представляти інтереси роботодавців у відносинах з іншими сторонами соціального партнерства на державному рівні. В такий спосіб, на думку Леоніда Кучми, порушено проголошений Конституцією принцип багатоманітності суспільного життя.
У процесі конституційного провадження у справі встановлено, що після набуття чинності згаданим законом зареєстровано понад сто організацій роботодавців та всеукраїнське об’єднання Федерація роботодавців України, а зазначена в пункті 3 розділу X «Прикінцеві положення» закону конфедерація ліквідована. Отже, термін дії пункту вичерпано і його положення, які оспорюються, втратили чинність.