У Чернігові відбулася неординарна подія —Президент України Леонід Кучма представив господарському активу Придесення нового голову облдержадміністрації Валентина Мельничука.

Новопризначення зустрінуте загалом привітно і чиновниками, і населенням. 55-річного В. Мельничука добре знають в області як здібного керівника, толерантного політика. Він був мером Чернігова, представником Президента України в Чернігівській області, згодом майже вісім років очолював ЗАТ «Чернігівський пивзавод «Десна», яке за його правління стало одним з лідерів українського пивоваріння. На минулих виборах до ВР мешканці обласного центру обрали керівника пивкомбінату народним депутатом України по виборчому округу № 206.

Президент України Леонід Кучма на прес-конференції заявив, що, вирішуючи питання про призначення голови Чернігівської облдержадміністрації, не надавав особливого значення політичним поглядам В. Мельничука як лідера Чернігівської обласної організації СДПУ(О). «Даю слово честі — на це ні в якому разі не спираюся і не спиратимуся», — сказав Президент. Він відзначив, що на посаду глави виконавчої влади Придесення серйозно розглядалася ще одна кандидатура — начальника управління СБУ в Чернігівській області Миколи Вавринчука.

Торкнувшись питання прийняття Верховною Радою держбюджету-2003, Леонід Кучма зауважив, що він проти такої системи, коли через політичну доцільність спішно приймається головний бюджет країни, однак втішений тим, що за нього взяла відповідальність не тільки парламентська більшість, а й фракція «Наша Україна», БЮТ і соціалісти. «Цей бюджет і уряду, і парламенту», — підкреслив глава держави і повідомив, що після вивчення робочою групою підпис під ним поставить і Президент.

Чернігів.