Ранкове засідання 27 грудня
На останньому пленарному засіданні Верховної Ради 2002 року було зареєстровано чи не рекордне число народних депутатів — 419. Голова Верховної Ради Володимир Литвин за згодою парламентаріїв, бо це не входило в порядок денний, оголосив їхні запити до керівників держави та державних установ з різних питань. Головуючий також поінформував про вихід народних депутатів Сергія Бондарчука і Олександра Абдулліна з «Європейського вибору» і входження останнього до фракції СДПУ(о).
Далі народні депутати проголосували за те, щоб у цей день одночасно з обговоренням питань, включених до порядку денного, прийняти стосовно них і відповідні рішення. Погодилися також парламентарії відвести 30 хвилин для виступів і заяв народних депутатів.
Після цього сесія розпочала роботу над порядком денним.
Першим пунктом у ньому стояла інформація Міністра внутрішніх справ і Генерального прокурора про інцидент з народним депутатом Михайлом Волинцем під час засідання Голосіївського місцевого суду Києва 25 грудня 2002 року.
Цілий блок питань у порядку денному було відведено обговоренню законопроектів про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2002 рік» (щодо підтримки аграрників, буровугільного комплексу, перерозподілу коштів Департаменту страхового фонду документації тощо).
Із заключним словом виступив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, котрий привітав народних обранців і український народ із наступаючим Новим роком.
Пленарний 2002 рік Верховної Ради закінчився традиційним шаховим турніром. Після новорічних свят депутати працюватимуть з 8 по 10 січня у комітетах, а з 14 по 17 січня — у пленарному режимі.