400 працівників ВАТ «Ленінська кузня» пікетували 23 грудня Генеральну прокуратуру України, вимагаючи звільнення затриманого в ніч на 21 грудня генерального директора заводу Петра Бліндера. Як повідомив в інтерв’ю УНІАН голова профспілкового комітету «Ленінської кузні» Сергій Авдошин, колектив підприємства висунув три вимоги: не змішувати політику з економікою і не банкрутувати економічно стабільне підприємство, звільнити генерального директора і не допускати таких дій в подальшому. За словами С. Авдошина, за санкцією Генпрокуратури протягом останніх трьох місяців на підприємстві проводилися постійні перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням, прокуратурою, СБУ... На зборах трудового колективу було прийнято рішення про проведення політичного страйку.
У зверненні до Президента України, органів державної влади та ЗМІ, яке було одностайно прийнято на загальних зборах 23 грудня, трудовий колектив ВАТ «Ленінська кузня» закликав народних депутатів «захистити підприємство від політичного терору прокуратури», «припинити безпідставні перевірки і дати заводу можливість нормально працювати». У зверненні зазначається, що тиск на завод має винятково політичне підгрунтя. «Працівники слідчих органів прямо заявляли, що це пов’язано з вимогами влади розшукати компрометуючі факти на голову Комітету ВР з питань бюджету України, уповноваженого представника блоку «Наша Україна» Петра Порошенка, якого влада пов’язує з нашим заводом», —йдеться у зверненні.
Після звільнення директора ВАТ «Ленінська кузня» Петра Бліндера з-під варти працівники заводу завершили пікетування Генеральної прокуратури. Директор з персоналу підприємства Олександр Батухтін, коментуючи звільнення директора в інтерв’ю УНІАН, зазначив, що «першу перемогу отримали».