8 січня 2003 року розпочинається акредитація журналістів і технічних працівників ЗМІ на третю сесію Верховної Ради України четвертого скликання, а також видача карток акредитації на пред’явника й індивідуальних карток акредитації.
Для акредитації необхідно подати до прес-служби (вул. Садова, 3, кімн. № 211) заявку на ім’я керівника Інформаційного управління апарату Верховної Ради України на офіційному бланку редакції засобу масової інформації за підписом керівника, завіреним печаткою установи.
Українські ЗМІ в заявках указують: засновників або видавців; статутні завдання; періодичність; тираж на час подання заявки (для друкованих ЗМІ); сферу (регіон) поширення; юридичну адресу ЗМІ; номери телефонів керівника; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу редакції в картках акредитації на пред’явника.
ЗМІ, зареєстровані за законодавством інших держав, указують у заявках реквізити центральної редакції, кореспондентського пункту в Україні та список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться картками акредитації на пред’явника із зазначенням номерів посвідчень працівників іноземного засобу масової інформації, виданих МЗС України.
Друковані ЗМІ та інформаційні агентства до заявки на акредитацію додають копію свідоцтва про державну реєстрацію; телерадіомовні організації — копію ліцензії на мовлення, виданої Національною радою з питань телебачення і радіомовлення; телерадіоорганізації — виробники продукції (студії-виробники) — копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм.
Для отримання індивідуальної картки акредитації журналіста ЗМІ у своїх заявках додатково вказують прізвище, ім’я, по батькові, посаду, службовий і домашній телефони журналіста та додають дві його фотокартки (3х4 см).
Журналісти, які не є штатними працівниками ЗМІ, можуть акредитуватися на третю сесію Верховної Ради України четвертого скликання за заявками засобів масової інформації, з якими вони співпрацюють.
«Порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації на третю сесію Верховної Ради України четвертого скликання» розміщено на веб-сайті парламенту в мережі Інтернет (адреса: www. rada. gov. ua, інформаційний сервер Верховної Ради України, розділ «Новини»).
Телефони для довідок: 226-25-42, 255-28-28,255-28-32.
Інформаційне управління Верховної Ради України.