Голова Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Андрій Клюєв назвав головним завданням комітету роботу над енергетичною стратегією України, до якої входить законодавче врегулювання питань, пов’язаних з тарифами в ПЕК і споріднених галузях.
Основним під час розроблення тарифної політики в сфері ПЕК має стати не підвищення тарифів, а зниження собівартості продукції, підкреслив А. Клюєв у Запоріжжі на святкуванні Дня енергетика.
Цього можна досягти, впроваджуючи нові технології.
«Галузь потребує інвестицій», — зазначив він. В енергетичну сферу треба вкладати 3—5 млрд. доларів на рік. Виділити таку суму із держбюджету нереально, тому потрібно залучати кошти підприємств для реконструкції виробництва.
Андрій Клюєв повідомив, що парламентарії планують укласти угоду про співпрацю з комітетом з питань енергетики парламенту Угорщини під час візиту до України угорських колег, який намічено на січень наступного року.
«Ми зобов’язані розширювати експорт електроенергії — це майбутнє нашої енергетики», — переконаний голова комітету. Співробітництво з угорським парламентом допоможе адаптації українського законодавства до вимог Європейського союзу, членом якого готується стати Угорщина, повідомляє «Інтерфакс-Україна».