Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що у державі склалася критична ситуація з пожежами, загибеллю та травмуванням людей на них.
Особливу тривогу викликає значна кількість пожеж у житловому секторі (75 відсотків від загальної кількості пожеж).
Уже з початку року в Україні сталося понад 53 тисячі пожеж, якими завдано матеріальних збитків на суму понад 320 млн. гривень. Погодьтеся, що для нашої країни — це відчутні втрати.
Прикро про це говорити, але пожежі завдають не лише матеріальних збитків — на них і далі гинуть та травмуються люди. За вказаний період у вогні загинуло більш як 3 тисячі осіб. 1600 громадян отримало травми.
Останнім часом щодоби в державі на пожежах гине 35—40 осіб. Більшість цих пожеж сталася через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації різного виду обігрівальних приладів (часто-густо кустарного виробництва) та необережного поводження з вогнем.
Попри заходи, що вживають органи внутрішніх справ стосовно відвернення загрози пожеж, попередження загибелі та травмування людей на них, проблема гарантування пожежної безпеки залишається актуальною, а з настанням холодів вона набуває особливої гостроти.
У зв’язку з цим Міністерство внутрішніх справ України звертається до громадян: будьте обачними в поводженні з вогнем, для обігрівання приміщень використовуйте прилади лише заводського виготовлення, дотримуйтеся елементарних вимог правил пожежної безпеки в побуті та на виробництві. Пам’ятайте: ваша безпека залежить лише від вас!
Будьте обачні, бережіть національне багатство України, своє життя і майно від вогню.
Міністерство внутрішніх справ України.