За підтримки Європейського союзу розпочато проект «Профілактика та боротьба з туберкульозом в Україні». Бюджет проекту — 2 мільйони євро. Тривалість — 30 місяців.

Епідемія туберкульозу, було наголошено вчора на проведеній у представництві Єврокомісії в Україні прес-конференції, набула в нас загрозливих масштабів. За останнє десятиріччя рівень захворюваності зріс на 73 відсотки. Кожен рік в нашій країні реєструють 30—40 тисяч нових випадків захворювання, помирають від туберкульозу 10 тисяч осіб. Причому у багатьох хворобу виявляють лише після смерті.
Нинішній проект започатковано у відповідь на прохання Міністерства охорони здоров’я України та низки столичних організацій. Реалізуватиме програму нідерландський консорціум: Королівська асоціація туберкульозу та Королівський тропічний інститут. Мета — вдосконалення системи боротьби із хворобою. Зокрема, планується залучати працівників поліклінік до процесу виявлення туберкульозу, а також запровадження лікування вдома. Проект реалізовуватимуть у Києві.