Київська міськрада відклала прийняття міського бюджету на наступний рік у зв’язку з тим, що Верховна Рада скасувала результати голосування з держбюджету-2003 у другому читанні, повідомив голова бюджетної комісії Київради Володимир Присяжнюк.
Однак київський міський голова Олександр Омельченко сподівається, що 26 грудня уряд і парламент приймуть бюджет. «Якщо це не відбудеться, то в правовому полі Київрада має право схвалити свій бюджет, і він цим скористається, — заявив О. Омельченко. Він також наголосив, що Київрада «не має морального та юридичного права» не зробити це. Профільна комісія Київради та Київська міська держадміністрація вже підготували кілька варіантів столичного бюджету. Разом з тим, після прийняття держбюджету-2003 у столичний внесуть необхідні корективи.
За словами В. Присяжнюка, доходна частина столичного бюджету може становити до п’яти мільярдів гривень, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».
Пішла вода
У селі Рисове Красноперекопського району здано в експлуатацію нову насосну станцію, дві водонапірні башти і транзитний водогін. Завдяки цьому об`єм подачі води збільшився втричі. Відтепер ця, донедавна безводна, Присиваська глибинка буде з питною водою цілодобово і круглий рік.