Під час засідання Головного комітету Організації Північноатлантичного договору з надзвичайного цивільного планування у червні ц. р. представникові нашої країни було передано результати першої (оціночної) фази спільного проекту Україна—НАТО із запобігання повеням у Карпатському регіоні. Її розроблювано з участю Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Нині вишукуються кошти міжнародних організацій та окремих держав для підготовки другого етапу проекту.
Цей проект — один із спільних заходів, які здійснюються за кількома програмами співробітництва України і НАТО, і зокрема Меморандумом про взаєморозуміння стосовно планування у разі надзвичайних ситуацій цивільного характеру та готовності до катастроф (підписано його 16 грудня 1997 року).
Прикладами практичного співробітництва України з НАТО є участь наших рятувальників у міжнародних навчаннях «Приборкання Дракона», що відбулися у Хорватії, «Богородськ-2002» (Росія, травень і вересень ц. р.). Під час цих та інших навчань розробляли спільні дії багатонаціональних сил з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, хімічного та ядерного характерів, терористичних актів тощо.
З нагоди п’ятої річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, згаданого вище Меморандуму  цими днями в Києві відбувся семінар з невійськових аспектів розвитку подальшого співробітництва нашої країни з Північноатлантичним альянсом. У ньому взяли участь представники цієї міжнародної організації та центральних органів виконавчої влади України.
Міністр з питань надзвичайних ситуацій України генерал-лейтенант Григорій Рева (на знімку ліворуч) і керівник Директорату НАТО  з планування в  разі надзвичайних ситуацій Стівен Орош підписали протокол щодо реалізації спільного проекту Україна—НАТО з готовності та реагування на паводки в Карпатському регіоні.