Дедалі більше гроші витісняють мораль. Що заможніша людина, то вона стає скупішою, заздріснішою. Заради грошей люди переступають найвищі застороги Всевишнього. На цьому тлі вирізняються молоді, впевнені у своїх силах бізнесмени, котрі своїм статком постійно діляться з нужденними. Подолянин Микола Ворона —серед них.
Не політик, не депутат місцевої влади. Отже, загравати з людьми нема потреби. Все, що робить він і його сім’я, йде від серця, совісті і душі. Про все розповісти — часу забракне. На нинішнього Миколая у Волочиську (рідному райцентрі Миколи Володимировича) районна влада відкриватиме Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Так-от, аби цей сучасно облаштований заклад став прихистком для 62 дітей району, Микола Ворона впродовж року вкладав сюди гроші свого сімейного бізнесу. Більш як 50 тисяч гривень! А ще допомагав директору центру Ларисі Подинській матеріалами, устаткуванням на правах генерального директора Хмельницького міського споживчого товариства «Кооператор». Саме успішна робота цього торговельного підприємства дає змогу Миколі Володимировичу ще активніше допомагати людям. А головне, що його життєдайна людська філософія і невгамовний характер передаються й іншим. І не дивно. Як президент федерації боксу Хмельниччини він фінансує всі місцеві змагання, оплачує тренування та виїзди спортсменів за кордон на змагання різних рангів. Крім того, на підприємстві відкрив оздоровчо-спортивний центр, де більш як 100 дітей-хмельниччан і безоплатно загартовуються, і відчувають повсякденну опіку генерального директора. Бо ж і сам він, беручи безпосередню участь у тренуваннях , спілкується з дітьми і знає їхні проблеми. Якщо здоровий спосіб життя, спорт, то хобі Ворони і він підтримує тут усе перспективне і всіх перспективних, то щедрість і готовність прийти на допомогу громадським, церковним, шкільним організаціям, окремим громадянам — це норма. Ось на нинішнього Миколая, завіз разом із сином Костянтином подарунки до реабілітаційного центру у Волочиськ, а ще планує в Гречанському будинку культури провести святковий концерт для 250 дітей Хмельницького (чекай нових подарунків). Цього самого дня передасть у Дзеленецьке профтехучилище для круглих сиріт одяг. А ще приготував «миколайчики» і для священнослужителів церкви мікрорайону Дубово. Одне слово, Ворона —меценат від Бога.
До Миколая він встиг передплатити для 200 пенсіонерів-інвалідів і нашу газету «Голос України». Аби знали, що робиться в державі, аби сіялись і рясніли зерна доброти.