Держкомітет України у справах національностей та міграції та Асоціація національно-культурних об’єднань учора провели Всеукраїнську нараду керівників національно-культурних товариств.
Нині в Україні діють 785 громадських організацій національних меншин, 32 з яких мають всеукраїнський статус. Реалізовуючи право на розвиток етнічної самобутності, національні меншини за підтримки держави задовольняють свої мовно-освітні потреби, відроджують культуру, звичаї та традиції. Вони спільно обговорюють і приймають рішення у сфері регулювання міжетнічних відносин на засіданнях дорадчих органів представників національних меншин, які є майже у всіх регіонах при місцевих органах виконавчої влади.
Основна мета наради — об’єднання зусиль держави та громадських організацій для подальшої консолідації українського суспільства. Ключовими для обговорення стали питання про проекти законів та інші нормативно-правові акти, що стосуються сфери міжнаціональних відносин. З доповідями виступили голова Держкомнацміграції України Г. Москаль, голова профільного Комітету Верховної Ради Г. Удовенко, народний депутат, президент Асоціації національно-культурних об’єднань України О. Фельдман.
Прес-служба Деркомнацміграції України.