Російський парламент відіграє важливу роль у розвитку і зміцненні україно-російського партнерства, вважає Президент України Леонід Кучма. «Візит Голови Державної Думи Росії — це продовження позитивного діалогу з Російською Федерацією на найвищому рівні», — зазначив він під час зустрічі з Головою Держдуми РФ Геннадієм Селезньовим.
Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Леонід Кучма висловився за активізацію міжпарламентського співробітництва і сподівається, що наближчим часом за підтримки законодавчої влади спільними зусиллями буде призупинено обмеження у взаємній торгівлі, котрі спричиняють лише посилення негативних тенденцій і зниження товарообігу. На зустрічі йшлося також про співпрацю в гуманітарній сфері. Український Президент наголосив на необхідності створення відповідних умов для збереження самоідентичності і задоволення культурно-освітніх та інформаційних потреб українців — найчисленнішої національної меншини в Росії.
Учора візит Голови Держдуми РФ Геннадія Селезньова завершився. В останній день перебування в Україні він виступив перед професорсько-викладацьким складом і студентами Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Російська делегація відвідала також пивзавод «Оболонь».