Робота парламенту сьогодні розпочнеться з розгляду та голосування постанови про звільнення Володимира Стельмаха з посади Голови Національного банку України та призначення Сергія Тігіпка. Про це повідомив на погоджувальній раді голів парламентських комітетів, лідерів депутатських фракцій і груп Перший заступник Голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв. За його словами, з питанням про Голову НБУ треба визначитися до четверга, щоб цей день присвятити бюджетному процесу, зокрема, прийняттю законів, які сприятимуть наповненю доходної частини бюджету, та інших важливих законодавчих актів.
Питання про перерозподіл парламентських комітетів, як зазначив на погоджувальній раді Перший заступник Голови ВР, цього тижня ставити в порядок денний недоцільно, адже головне завдання парламенту — прийняти до кінця року держбюджет на 2003 рік.
До розкладу пленарних засідань парламенту на цей тиждень включено майже 100 законопроектів, до того ж комітети ВР просять додатково включити до порядку денного сесії ще 54 законопроекти, з яких 41 уже готовий до розгляду. На голосування у четвер винесено майже 80 питань. На розгляд парламенту у вівторок винесено проекти законів про визначення суб’єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСР, про правовий статус закордонних українців, про боротьбу з економічною злочинністю. Найважливішими питаннями середи будуть обговорення проекту закону про недержавне пенсійне забезпечення та змін до закону про держбюджет-2002. У п’ятницю депутати розглянуть пакет законопроектів з економічної проблематики.
Відбулася зустріч робочої групи з підготовки держбюжету-2003 з Першим віце-прем’єром, Міністром фінансів Миколою Азаровим, на якій, за словами голови Комітету з питань бюджету Петра Порошенка, «зроблено вагомий крок уперед» щодо узгодження розміру доходної частини бюджету. У середу має відбутися ще одна зустріч Голови ВР, керівників парламентських комітетів, лідерів депутатських фракцій і груп з Прем’єр-міністром В. Януковичем. Якщо на ній вдасться дійти згоди, проект закону про держбюджет-2003 може бути розглянуто парламентом у третьому читанні вже цього четверга. 
Однак опозиція знову налаштована до рішучих дій протесту.
Лідер соціалістів Олександр Мороз в інтерв’ю журналістам не виключив того, що голосування може бути знову заблоковано. За пропозицією опозиційних фракцій вирішено провести ще одну зустріч фракційних лідерів з Головою парламенту. У свою чергу «більшовики» готові розв’язати питання про Голову НБУ за будь-яких умов. «Більшість готова до роботи, навіть якщо буде заблоковано мікрофони і систему голосування», —заявив постійний представник Президента в парламенті Олександр Задорожній. І наголосив, що Конституція України і Регламент не передбачають, яким чином і де мають голосувати депутати. Там лише сказано, що кожен депутат голосує особисто.
Перший заступник Голови ВР Геннадій Васильєв після погоджувальної ради також наголосив, що питання про Голову НБУ має бути обов’язково розглянуто і вирішено цього вівторка. Він зазначив, якщо В. Стельмах на пропозицію депутатів згоден звітувати за свою діяльність, йому може бути надано таку можливість. «Це питання буде вирішено згідно із законом та Конституцією, іншого не буде», — запевнив Г. Васильєв.