Понад три години тривала узгоджувальна нарада лідерів усіх депутатських фракцій і груп у кабінеті Голови Верховної Ради, яку Володимир Литвин скликав після дострокового закриття пленарного засідання. Деякі лідери фракцій, скажімо, Микола Гапочка («Народний вибір»), Анатолій Толстоухов (НДП) і Леонід Кравчук (СДПУ (о), залишили зал раніше. Л. Кравчук в інтерв’ю журналістам заявив, що парламентська більшість та опозиція не знаходять компромісу: «Всі керівники фракцій кажуть про компроміс, але кожен вважає, що він має будуватися на його позиції». Л. Кравчук наголосив, що питання Голови НБУ не є питанням регламентного комітету, — Президент України зробив повторне подання про звільнення В. Стельмаха за його заявою. «Президент не примушував Володимира Стельмаха подавати заяву, — сказав Леонід Кравчук. — Він зустрівся з Головою Нацбанку і запропонував йому піти з посади, з чим той погодився». Лідер фракції СДПУ (о) припустив: якщо опозиція і надалі застосовуватиме непарламентські засоби, більшість може перейти в Український дім чи проголосувати ще якимось іншим способом.

Однак лідерам фракцій усе-таки вдалося знайти певний компроміс: було досягнуто домовленості, що в п’ятницю відбудеться обговорення і голосування законопроектів економічного характеру, які сприятимуть наповненню доходної частини бюджету. А в понеділок на засіданні погоджувальної ради голови парламентських комітетів та лідери депутатських фракцій і груп вирішать, коли розглядатимуть питання про Голову НБУ. Також домовлено наступного тижня обговорювати законопроекти переважно економічного спрямування, щоб погодити їх з урядом, і в четвер, 19 грудня, розглянути закон про державний бюджет на 2003 рік. Володимир Литвин наголосив, що бюджет на наступний рік треба остаточно прийняти як закон останнього тижня грудня. Адже не годиться переносити старі «борги» в новий рік. Окрім того, парламентарії домовилися 24 грудня провести закрите засідання парламенту й обговорити на ньому всі злободенні внутрішні проблеми.

«Питання про Національний банк не є суто внутрішньою проблемою, як питання комітетів, — сказав Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам після наради. — Це питання вже виходить далеко за межі Верховної Ради, зачіпає загальнодержавні інтереси. Тому його треба розглянути. З правової, регламентної точки зору підстав для його нерозгляду немає. Інша проблема — процедура розгляду цього питання, яку треба погодити. Я запропонував таку: ми повинні намагатися максимально зблизити позиції керівників фракцій, тоді є сенс виносити в сесійний зал це питання для остаточного рішення всього депутатського корпусу».

Головне, вважає Голова Верховної Ради, — дотримуватися досягнутих домовленостей. Бо не встигли зачинитися двері після наради, як деякі депутати почали казати, що не всі домовленості буде виконано.