На Херсонщині міліція перехопила дві кримські автоцистерни з дизельним паливом російського виробництва. Найвірогідніше, воно призначалося для постачання окупаційних військ, і було викрадене чи навіть передано для подальшого нелегального перепродажу. Все почалося з повідомлення анонімного інформатора: нібито український блокпост на автотрасі Херсон—Керч вільно пропустив машини з пальним, що рухалися з боку Армянська, і це вже не вперше. А оскільки на півострові відчувається дефіцит ПММ (пально-мастильних матеріалів), такі перевезення є підозрілими. Оперативники Держслужби по боротьбі з економічною злочинністю обласного управління МВС взялися відстежувати такий транспорт. Зрештою, анонімне повідомлення підтвердилося: за десять кілометрів від українського блокпосту в Каланчацькому районі таки затримали дві цистерни із 70 тоннами «солярки».
«У супровідних документах зазначалося: відправник вантажу — фірма зі Скадовського району Херсонщини, але ці папери виявилися фальшивими. Та й найняті невідомими відправниками водії машин зізналися, що пальне заливали у Сімферополі та Феодосії, а передавати його повинні були у Херсоні. Приватне підприємство з обласного центру, яке мало отримувати пальне, міліція уже встановила, розпочалася його перевірка, — прокоментував ситуацію в ексклюзивному бліц-інтерв’ю для «Голосу України» начальник УМВС Херсонщини, полковник Михайло Фабрін. — Окремого вивчення потребує питання, чому наші прикордонники і митники пропустили з Криму партію палива за сумнівними накладними».
Правоохоронці не виключають, що готівкові кошти від продажу «лівого» дизпалива могли призначатися для фінансування сепаратистських акцій на півдні України, чи виплати винагороди місцевим жителям, рекрутованим до диверсійних та терористичних груп. Але версія також потребує додаткової перевірки.