Яким має бути статус депутатів Верховної Ради Криму? Це питання обговорили депутати кримського парламенту на слуханнях у Верховній Раді автономії в присутності представників з Києва і всіх представників кримської влади. Народні обранці мали визначитися, який із трьох альтернативних проектів закону «Про статус депутата ВР АРК» винести на свою грудневу сесію. Керівник робочої групи з підготовки законопроекту «Про статус депутата ВР АРК», заступник голови Верховної Ради Криму Василь Кисельов повідомив на прес-конференції, що це питання вже давно хвилює не тільки депутатський корпус Криму, а й усієї України, оскільки містить посягання на певні повноваження парламентаріїв, зокрема, їх недоторканність.

Закон АРК «Про статус депутата ВР АРК» було схвалено ще в 1994 році, але він утратив силу в звязку з прийняттям Конституції України. Тому нині потрібна нова редакція, яка визначила б правову і трудову захищеність кримських депутатів, уточнила їхні повноваження, як представників народу, скільки їх має працювати на постійній основі й скільки це коштуватиме. Шість років тому в кримській ВР було 68 депутатів, котрі працювали на постійній основі, нині так трудиться 15.
Учасники слухань — 73 депутати з групи «Стабільність», 11 — з «Процвітання в єдності» і 14 — незалежні, вважають, що таку можливість слід надати всім бажаючим. Однак остаточне рішення щодо законопроекту про статус кримських депутатів буде прийнято на сесії ВР АРК 18 грудня.
 
Крим.