Тридцять осіб, озброєних різноманітною зброєю, частина з яких були в бронежилетах і масках, захопили приміщення адміністративно-торговельного комплексу в центрі Дніпропетровська. Про це 3 квітня повідомили в ГУ МВС України в області.

Близько опівночі 2 квітня три десятки нападників пошкодили вхідні двері й увірвалися до приміщення комплексу на проспекті Кірова. Коли орендарі спробували ввійти в будівлю, чоловіки чинили опір, при цьому застосовували вогнегасник, сльозоточивий газ, а також поливали водою зі шланга. Охорону приміщення вони вивели у внутрішній двір, після чого заблокували всі входи й вибили двері кількох кабінетів.
— Співробітники спеціального батальйону міліції, полку патрульної служби й слідчо-оперативної групи Кіровського райвідділу, які прибули на місце події, запросили нападників у райвідділ для проведення профілактичної бесіди, — зазначають у відомстві. — Пояснюючи свої дії, загарбники розповіли, що до адмінспоруди їх запросили як охоронців і в цього дня вони мали проходити стажування.
На місці події були вилучені: патронташ із мисливськими набоями 12-го калібру в кількості 24 штук, шість спецзасобів травматичної дії калібру 9 мм, три мисливські гладкоствольні рушниці 12-го калібру, п’ять патронів 
12-го калібру (картеч), п’ять ножів, чотири бронежилети, чотири радіостанції, дві сокири, п’ять аерозольних газових балонів «Терен 4-М», протигаз і маска із прорізами для очей. Під час перевірки з’ясувалося, що вся вогнепальна зброя офіційно зареєстрована й на місці події не застосовувалася, постраждалих немає.
За версією правоохоронців, надзвичайна пригода сталася  через внутрішньокорпоративний спір керівництва й власників одного із товариств, розташованого в будівлі. Відомості за даним фактом Кіровським райвідділом міліції  внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 194 КК України (навмисне знищення або пошкодження майна). Однак наступного дня тим самим райвідділом  кваліфікація правопорушення була змінена на ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до півроку, або обмеження волі на строк до п’яти років.
 
Дніпропетровська область.