Представники фракції «Регіони України» ініціюватимуть парламентські слухання з питань розвитку регіонів і територіальних громад. Про це йшлося під час проведення «круглого столу», на якому парламентарії, урядовці та науковці обговорили реалії та перспективи розвитку регіональної політики.
За словами народного депутата, директора Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України Івана Кураса, наша країна давно стоїть перед необхідністю розробки політики «нового регіоналізму». Зокрема, переконані представники «Регіонів України», потрібно впроваджувати нову концепцію європейського спрямування і створювати єврорегіони, такі як, приміром, Слобожанщина. Промовці не раз наголошували на проведенні адміністративно-територіальної реформи і розвиткові інвестиційної політики.
Обговоривши широке коло питань стосовно забезпечення ефективного розвитку регіонів, учасники засідання визначили першочергові завдання: реформування міжбюджетних відносин, проведення радикальної муніципальної реформи, перегляд концепції місцевих податків і зборів. Необхідний також перерозподіл повноважень між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на користь останніх та інше.