Програма діяльності уряду має бути реальна. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на першому засіданні нового коаліційного Кабінету Міністрів. Як повідомляє УНІАН, В. Янукович доручив Першому віце-прем’єр-міністру, міністрові фінансів Миколі Азарову контролювати розробляння програми уряду. На думку прем’єра, в першому розділі цієї програми треба визначити невідкладні спільні заходи уряду та регіонів, а в окремих розділах — виписати проблеми депресивних територій.
Віктор Янукович також висловився за створення в уряді спеціального інституту для розробляння довгочасної стратегії діяльності Кабінету Міністрів та стратегічних законів. Прем’єр зазначив, що всі дії уряду мають бути зрозумілі та прогнозовані. Крім того, за його словами, уряд повинен виконувати все, що проголошує, а кожний міністр — нести особисту відповідальність за невиконання прийнятих урядом постанов.
Говорячи про співпрацю з Верховною Радою, В. Янукович підкреслив: це має бути головним чинником у діяльності уряду. А всі питання, які з’являються під час проходження законів у парламенті, потрібно узгоджувати з комітетами та фракціями до дня голосування.