Уже ні для кого не таємниця, що окремі стратеги США відверто марять світовим пануванням, намагаються поставити під свій контроль всі країни світу.
Світову прогресивну громадськість не може не хвилювати те, збісившись від югославської та іракської крові, позбавивши життя, за допомогою економічної блокади та бомбардувань, більш як мільйон іракських дітей (за даними колишнього міністра юстиції США Рамзея Кларка), ці стратеги абсолютно контролюють НАТО і СОТ, що виражають інтереси американських корпорацій.
Використовуючи підкуп, чинячи тиск на корумпованих посадових осіб, які підштовхують Україну до невиваженого входження до НАТО і СОТ, намагаються ліквідувати наші вельми конкурентоспроможні підприємства ВПК, а отже, позбавити нашу країну можливості отримувати доходи від експорту, хочуть ще більше послабити промисловість нашої країни.
З цією метою стратеги цинічно і безпідставно звинувачують Україну, як і багато інших країн, у підсобництві тероризму.
Зловісно завершився натовський саміт у Празі. Попри наявну всередині НАТО деяку опірність ініціативам США, на саміті ще більше виявилася спрямованість на перетворення НАТО на світового жандарма.
Було озвучено можливість завдавдання попереджувальних ударів по «центрах світового тероризму». За нинішнього довільного тлумачення цього явища Сполученими Штатами Америки будь-яка держава може бути піддана нападу натовських сил, зокрема й Україна.
Зважаючи на все зазначене, ми, народні депутати України, які створили парламентську групу «Анти-НАТО», закликаємо прогресивні сили України та інших країн до початку руху за розпуск Організації Північноатлантичного договору шляхом припинення його розширення та виходу з нього країн-членів.
Це сприятиме утвердженню принципу невтручання в справи інших держав, створенню загальноєвропейської системи безпеки, яка грунтується на Хартії ООН, недопущенню залучення України в американські воєнні авантюри, забезпечить посилення ролі ООН заради утвердження миру на планеті.
На жаль, під час голосування за постанову Верховної Ради України, що стосується спрямування на входження України до НАТО, більшість народних депутатів виявили прозахідну спрямованість.
Висловлювання окремих депутатів про реальне входження Росії до НАТО — це обман. Усі розуміють, що Росія не зацікавлена в просуванні НАТО на схід, як не зацікавлені в цьому Україна та Білорусь.
Беручи це до уваги, ми хочемо звернутися не до тих, хто слово «патріотизм» використовує у власних інтересах, і не до тих, хто куплений за долари, служить США, а до тих, хто насправді небайдужий до долі нашої Батьківщини, до всіх людей, незалежно від партійності та безпартійності.
Прихильники капіталізму, котрі ось уже як 11 років прийшли до влади і називають себе націоналістами, демократами, намагаються перетворити наш народ на неповноцінне суспільство «халявників», які дуже сподіваються розбагатіти за рахунок приватизації фабрик, заводів, сільськогосподарських підприємств, землі, за рахунок входження України до Європейського союзу.
Результат відомий. Економіка, наука, культура, освіта, охорона здоров’я цілеспрямовано руйнуються. Народ пограбовано. А борці за капіталізм, входження України до НАТО, Євросоюзу збагатилися.
Ніхто не заперечує, що вступ України до НАТО призведе до зростання безробіття, закриття підприємств ВПК, втрати можливості отримувати доходи від експорту вітчизняної зброї, до необхідності купувати зброю натовського зразка, що ще більше знизить рівень життя нашого народу. Нам пояснюють, що ці тяжкі жертви народу конче потрібні для входження України до Євросоюзу.
Але, по-перше, країни, що входять до Євросоюзу, як усім відомо, стикаються з багатьма негативними явищами, зазнають певних матеріальних та духовних втрат. По-друге, лідери Євросоюзу не гарантують вступ України до Євросоюзу навіть через 50 років.
Мало того, як зазначив голова делегації Європарламенту Вірсма, деякі вважають цей вступ узагалі неможливим. Президент Єврокомісії Романо Проді заявив, що він не бачить підстав для вступу України до Євросоюзу, і додав: «Той факт, що українці чи вірмени вважають себе європейцями, для мене нічого не означає». Україні, Росії, Молдові, Марокко та іншим країнам відводиться роль «друзів».
Як бачимо, зовнішня політика України здійснюється з надією на «удачу». Постає законне запитання: чому люди, які називають себе патріотами, демократами, виконують згубні для народу України рекомендації США з євроінтеграції, наполягають на продовженні цього руху в нікуди, називаючи це рухом до Євросоюзу, жертвують дружніми, братськими, родинними стосунками, вигідними Україні економічними зв’язками з Росією та Білоруссю?
Чому вони виступають проти входження України в близьке нам за економічними інтересами, загальною історією, культурою Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС), проти входження в єдиний економічний, митний простір з Росією та Білоруссю? Чому заперечують проти ліквідації митних кордонів між нашими братськими державами? Адже це необхідно народу. Ці люди помиляються чи вони — липові патріоти, липові демократи?
Проамериканськи, прозахідно налаштовані політики, які закликали в 1990 році до прийняття Декларації про державний суверенітет України, що передбачала союзні відносини з Росією, Білоруссю, позаблоковий статус України, на парламентських слуханнях про взаємовідносини України з НАТО вже стали надто аморально говорити про необов’язковість виконання цього нормативного акта, на прийнятті якого наполягали і який ніхто не скасовував.
То як же після цього вони можуть вести мову про своє прагнення до створення правової демократичної держави? Хто їм після цього повірить?
Необхідне виявлення суспільної активності, що забезпечувала б входження України до співтовариства братніх держав — ЄврАзЕС, в єдиний економічний, митний простір з Росією та Білоруссю заради відновлення всебічних, зокрема економічних, вигідних Україні зв’язків, заради реального підвищення рівня життя нашого народу. Помилковий державний курс на входження України до НАТО перешкоджає цьому.
Парламентська група «Анти-НАТО», що складається з народних депутатів України, які входять до різних фракцій, закликає створити загальноукраїнський рух громадян, громадських організацій, політичних партій проти входження України до НАТО.
Ми просимо направляти пропозиції, зауваження за адресою:
Мироненку Віктору Андрійовичу, Верховна Рада України, вул. Грушевського, 5, м. Київ, 01008.
Віктор МИРОНЕНКО,народний депутат України, координатор парламентської групи «Анти-НАТО».