У четвер у Києві від імені волонтерів-медиків Анастасія Поліщук зробила сенсаційну заяву. Мовляв, у період протистоянь між активістами Майдану й силовиками в столиці загинуло 780 людей. При цьому доказів не надано. Хоча було заявлено, що понад половину загиблих пройшли через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються.
«У це число входить близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШД, інших медзакладів), їх вивезли й потім спалили в крематоріях. Стосовно цих людей звертаються, шукають, але не можуть знайти... У Будинку профспілок (на 4—8-му поверхах) було близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, бачити, із черепно-мозковими травмами — вони заживо згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси «VW» чорного кольору без номерів», — повідомила волонтер-медик Анастасія Поліщук на брифінгу, передає «Інтерфакс-Україна».
Поліщук заявила, в організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.
«Голос України» звернувся по коментарі щодо озвученої сенсації до колег Анастасії Поліщук з волонтерської медичної допомоги.
Олександр Пиваваров був одним із перших волонтерів-медиків, які самоорганізувалися одразу після першого розгону студентів у ніч на 30 листопада на Майдані. Спочатку вони перебували в Михайлівському соборі. І вже 1 грудня на Банковій Олександр із однодумцями надавав допомогу потерпілим від дій «Беркута».
— Мене шокували ці дані. Дивує точність цифри — 780. Річ у тому, що під час гарячих подій у центрі Києва ніхто не вів чіткого обліку поранених і травмованих людей. Ми приводили й приносили пацієнтів до Будинку профспілок і Жовтневого палацу (МЦКМ). Там їх навіть не завжди записували, — каже співрозмовник. — Організацій волонтерів медиків за час Майдану була безліч. Прочитавши інформацію в Інтернеті, я намагався знайти, хто така Анастасія Поліщук через своїх знайомих — медиків Майдану, але не знайшов.
Катерина Корнійко під час подій на Банковій була разом із Олександром в одній команді. Пізніше, на Грушевського та Інститутській, надавала допомогу потерпілим у складі групи швидкого реагування Червоного Хреста. За її словами, 19 лютого ранком їй зателефонував волонтер-медик і, буквально плачучи, розповів про те, що вони витягають обгорілі трупи з Будинку профспілок і складають їх «просто купою». Йшлося про 40—50 жертв. Пізніше ще два трупи молодих хлопців виявили в сміттєвому баку біля будинку між вулицею Грушевського й Жовтневим палацом...
— Якщо взяти до уваги всю цю інформацію від наших людей, яким я довіряю, і які є безпосередніми очевидцями, то цілком реально, що жертв, крім Небесної Сотні, було ще близько 150, — припускає Катерина.
Утім, озвучена цифра — 780 — потребує фактів, після чого вона повинна бути підтверджена або спростована. 
«Голос України» намагався з’ясувати позицію правоохоронних органів щодо оприлюдненої неофіційної кількості жертв Майдану. Начальник прес-служби МВС України Лариса Волкова повідомила, що ця інформація перевіряється, і (на момент, коли верстався номер) представники правоохоронних органів її поки що не коментують.
На офіційному сайті Мінохоронздоров’я України спростувало заяву представників волонтерів-медиків, назвавши її провокацією. За офіційним даними, кількість жертв Майдану становить 105 людей.
Виникають питання. Перше: якщо це провокація, то кому це потрібно, яка мета і кого буде покарано за створення напруги навколо настільки болючої теми? Друге: якщо це правда, то хто замовчував, з якою метою і чи відповість за дезінформацію?