Можливо, що після зимових канікул в українському чемпіонаті у вищій лізі залишиться тільки один «Металург» — запорізький. Але нехай не панікують прихильники клубів з Маріуполя та Донецька з аналогічними назвами. Виключати з турніру їх ніхто не збирається.

Просто місцеві керівники вирішили змінити назви своїх колективів. Це насамперед пов’язано зі змінами, що сталися у клубах з часу їх створення, тобто із середини дев’яностих років.

Маріупольський «Металург» нині практично повністю фінансує тільки Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. З ініціативи керівництва клубу, найімовірніше, з початку нового року він називатиметься «Іллічівець».

Донецький «Металург» поки що не визначився з новим ім’ям. Керівництво команди навіть влаштувало конкурс на ліпшу назву. Переможцеві пообіцяли премію у тисячу гривень. Коли взяти до уваги те, що генеральним спонсором є «Індустріальний Союз Донбасу», то найвірогідніші вже запропоновані назви — «Донбас» або «Донецьк».

До 1996 року команда базувалася в Шахтарську і виступала в нижчих українських лігах під назвою «Прометей», «Медіта» та «Шахтар». З другого кола сезону-95/96 колектив перебазувався до Донецька і змінив назву на «Металург». Адже одним із засновників тоді був Донецький металургійний завод.