Близько десяти журналістів — представників різних засобів масової інформації — покинули залу, де проходила прес-конференція заступника Генерального прокурора України, прокурора міста Києва Василя Присяжнюка. А після закінчення її більш як два десятки колег підписалися під скаргою на ім’я Святослава Піскуна.
Така реакція журналістів — відповідь на дії працівників Генеральної прокуратури, які відмовилися акредитувати на прес-конференцію представника інтернет-видання «Українська правда». Прес-секретар Генерального прокурора Поліна Башкіна підтвердила, що попереднє рішення відомства не допускати на свої заходи кореспондентів «УП» через необ’єктивне висвітлення позиції Генпрокуратури залишається чинним.
У скарзі, зокрема, зазначено, що недопущення працівників ЗМІ на прес-конференцію — пряме порушення закону про інформацію та указу Президента України про відкритість органів влади.
Тим часом на самій прес-конференції ішлося про розслідування справи про самогубство керівника «Українських новин» Михайла Коломійця, під час якого планується допитати Міністра економіки Валерія Хорошковського. Василь Присяжнюк розповів також про хід розслідування деяких інших резонансних справ. Отож постає запитання: чи варто Генеральній прокуратурі конфліктувати з журналістами?