Судово-медичну експертизу тіла директора інформаційного агентства «Українські новини» Михайла Коломійця буде проведено в Україні в середині грудня за участю незалежного французького експерта Жана Ріволе та експертів із Білорусі. Про це повідомив на прес-конференції у Києві заступник Генерального прокурора України Віктор Шокін. За його словами, нині за кримінальною справою, порушеною за фактом самогубства, розслідується п’ять версій мотивів суїциду. Генпрокуратура також перевіряє версію вбивства журналіста. Її слідча група нині перебуває в Білорусі.
Генпрокуратура також продовжує розслідування за справою про катастрофу літака Су-27 під час авіашоу на Скнилівському аеродромі під Львовом. Як повідомив заступник Генерального прокурора Олександр Атаманюк, Генпрокуратура має намір притягти до кримінальної відповідальності ще 13 посадових осіб, із яких 8 —генерали. Водночас, за словами О. Атаманюка, досі до Генпрокуратури не надійшов акт розслідування урядової комісії, висновки якої направлено до державного архіву. Генпрокуратура має намір вилучити ці висновки, долучити до слідства і призначити комісійну авіаційно-технічну експертизу і лише після цього пред’явити остаточне звинувачення й передати його до суду.
«Безпосередньою причиною трагедії стала помилка льотчика під час виконання незапланованого елементу, але його дії — остання ланка в порушеннях, які допустили посадові особи, починаючи від підписання планів та схем», — заявив, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», заступник Генпрокурора.