Опозиція оголосила про початок нового етапу акції «Повстань, Україно!». Про це заявили на вчорашній прес-конференції лідери фракцій БЮТ Юлія Тимошенко, СПУ — Олександр Мороз та КПУ —Петро Симоненко. Вони сподіваються, що Віктор Ющенко («Наша Україна») також підтримає спільну акцію.

У зверненні лідерів опозиції йдеться про те, що акція «Повстань, Україно!» дала можливість консолідувати націю, згуртувати здорові сили суспільства, підняти народ на відкриту боротьбу з корупцією, олігархією, тіньовою економікою та іншими негативами чинної влади. На їхнє переконання, міжнародна політика глави держави, неприкрита зрада державних інтересів, тіньове формування нового уряду та відверто кримінальний поділ національної економіки можуть призвести до міжнародної ізоляції України. Ю. Тимошенко, О. Мороз та П. Симоненко заявили, що відвертий протест народу проти такої влади буде цілком достатньою підставою для того, щоб Л. Кучма подав у відставку.

А новопризначений уряд, діяльність якого невдовзі «відчують» на собі бізнесмени, на їхню думку, не має жодних перспектив за нинішньої системи влади. Ці сили, зазначили лідери опозиційних фракцій, не взяли на себе відповідальності за країну, бо не мають конкретної програми дій. Із призначенням нового складу Кабінету Міністрів Україна ввійшла в новий етап свого розвитку, коли «капітал не хоче бути підпорядкованим чиновникам і сам прийшов до влади».

Проте, за словами Юлії Тимошенко, можновладцям залишилося прибрати до своїх рук «останній бастіон» — Національний банк, щоб «реалізувати підготовлені фінансові операції». Таким, зазначила лідер БЮТ, може бути передання через емісії 3,5 млрд. гривень Торговому дому НАК «Нафтогаз».