у Міжрегіональній академії управління персоналом Сербської православної церкви, збудовану у пам’ять безневинних жертв натовських бомбардувань Югославії у 1999 році. Каплицю зведено з благословення глави Сербської православної церкви Патріарха Павла на місці, яке було освячене настоятелем Української православної церкви Митрополитом Київським і Всієї України Володимиром.
На спільному богослужінні каплицю освятили єпископ Бачкі Іріней та керуючий справами УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан.
«Під час натовської агресії на Балканах загинули більш як дві тисячі безневинних людей, які сьогодні поминаються ієрархами Сербської та Української православних церков. Такі події потрібні, бо освіта без духовності неможлива», — зазначив президент МАУП Георгій Щокін.
У церемонії взяли участь міністр релігій Республіки Сербія професор Воїслав Мілованович, голова Державного комітету у справах релігії Віктор Бондаренко, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, народний депутат України Борис Олійник, Надзвичайний і Повноважний Посол Союзної Республіки Югославія в Україні, доктор Раде Філіпович, ректор Київської духовної академії, протоієрей Микола Забуга, представники громадськості, відомі освітяни та науковці.
Єпископ Бачкі Іріней та міністр релігій Республіки Сербія професор Воїслав Мілованович вручили президенту МАУП Георгію Щокіну орден Святого Сави І ступеня, яким його нагородив Патріарх Сербський Павел.