Такий головний висновок мітингу протесту учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і громадян, що постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, який відбувся вчора біля будинків Верховної Ради і Кабінету Міністрів України. Вони твердили: проект державного бюджету не забезпечує належного розв’язання проблем соціального захисту «чорнобильців», бо ним передбачено лише 20 відсотків фінансування від потрібної кількості коштів згідно з чинним законодавством. Отож будуть заморожені чорнобильські програми, не надаватимуть пільги, компенсації і виплати в повному обсязі.
Учасники акції протесту посилалися на рішення Конституційного Суду України про незаконність зупинення виконання Закону «Про cтатус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи».
Мітинг, проведений Всеукраїнською чорнобильською народною партією, висловився категорично проти прийняття, як записано в резолюції, античорнобильського і взагалі антинародного проекту бюджету країни на 2003 рік і висунув чимало конкретних вимог до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.