Україні потрібна сильна і незалежна прокуратура, наголосив Президент України Леонід Кучма під час урочистостей з нагоди Дня працівників прокуратури.
Він зазначив, що на прокуратуру, як і на інші силові структури, намагаються тиснути зацікавлені політичні сили. Проте вона, на переконання Президента, має перебувати поза політикою і керуватися у своїй роботі не політичною кон’юнктурою, а винятково законом. Він назвав «неприпустимим» становище, коли роками тягнеться розслідування резонансних справ.
Крім того, на переконання глави держави, прокуратура має «відійти у своїй діяльності від карального ухилу», щоб люди бачили, що «прокуратура не лише обвинувачує, а й захищає».
А Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що головне завдання — примножувати кадровий потенціал, який зберегла Україна за роки незалежності, і забезпечити спадкоємність між старшим поколінням і новою генерацією. Він, зокрема, зазначив, що Верховна Рада, працюючи над законопроектами, пов’язаними зі статусом і функціонуванням прокуратури, «віддає їй належне як важливому органові державної влади і намагатиметься створити всі передумови для її успішної діяльності».
Голова Верховної Ради побажав працівникам прокуратури «виконувати першу і головну функцію — захищати права, честь і свободу наших співвітчизників». А також протидіяти будь-яким посяганням на суспільні і державні інтереси, віддано служити людям та забезпечити «стабільне, спокійне і прогнозоване життя в нашій країні».